Telefonon picike lett

Vagyis a megjelent weboldal (a fenti képen) nem reszponzív. Ami azt jelenti, hogy nincs felkészítve arra, hogy más és más eszközökön olvasva nem ugyanolyannak, hanem ugyanúgy használhatónak kell lennie.

Az alábbi képen a reszponzív weboldalra láthatunk példát. A megjelenés alkalmazkodik az eszköz használati módjához.

De most mi a probléma? A telefonon, tableten fel lehet nagyítani a képet! (Nem?)

Az okostelefonon azt a honlapot lehet használni, ami okostelefonon optimális. Ez nem a nagyításról szól, hanem arról, hogy ha kicsi a képernyőm, nem kell mindent látnom, hanem csak a legfontosabb tartalmat, és mégis tudjak kiválasztani, megrendelni.

A többit nem láthatom? De igen, megvan minden, elő lehet hozni. Ám gondoskodnunk kell arról a felhasználóról, akinél éppen “csak” egy telefon van, és mégis megkeres bennünket. Ha csak két-három kattintásra van ideje és türelme, ennyivel megtiszteli a vállalkozásunkat, akkor jár neki a gondos kiszolgálás.

Sok-sok ember ilyen, vagy olyan okok miatt okostelefonon szerzi be a szükséges információt. Ez semmilyen gondot nem jelent, ha a meglátogatott oldal reszponzív, azaz a programozása folytán alkalmazkodik ahhoz a képernyő-mérethez, amelyiken éppen megjelenítették. Korábban készült honlap felújításának egyik fő indoka, hogy reszponzívvá kell tennünk, mert máskülönben elvész a szem elől.

Már meglévő weboldalának javítását, felújítását, vállaljuk, keressen meg bennünket!